Ørgaard foto

Banesport

 

Du kan opleve HMS’ baneløb på en række forskellige baner:

  • Historisk baneløb afholdes i Danmark på FDM Jyllandsringen, Ring Djursland og Padborg Park.
  • HMS besøger jævnligt på de krævende baner Ring Knutstorp og Sturup Raceway i Skåne.
  • Enkelte af vores medlemmer deltager i løb i det øvrige Europa, blandet andet på Nürburgring, Hockenheim, Spa og Silverstone.
  • HMS er også medarrangør af gadeløbet i København – Copenhagen Historic Grand Prix.
  • Deltagerne i baneløb kører om DASU Mesterskabet Danish Masters og om HMS’ Divisionsmesterskab.

HMS afvikler normalt en træningsdag inden sæsonen starter.

I historisk motorsport er bilerne opdelt i to grupper:

 

De historiske klasser

I de historie klasser er bilerne senest produceret d. 31/12-1990. Bilerne er opbygget efter historisk reglement og svarer til biler, som de blev bygget og anvendt i motorsporten i sin tid. Der må altså ikke anvendes nogen form for moderne teknik for at forbedre bilerne.

Der udstedes en historisk vognbog på bilen for at dokumentere, at den er opbygget lovligt i henhold til historisk reglement.

De historiske klasser er opdelt efter årgange.

 

Youngtimer klassen

I Youngtimer klasserne er bilerne produceret op til 2002. Hensigten med Youngtimer klassen er at give en mulighed for at dyrke motorsport på en mindre forpligtende måde, end det er gældende for de historiske klasser. Reglementet indeholder få begrænsninger af, hvilke ændringer man må lave på bilerne. Begrænsningerne er alene indført af hensyn til sikkerheden og ønsket om at begrænse omkostningerne. Desuden er det hensigten, at bilernes identitet bevares.

I Youngtimer opdeles bilerne i divisioner i forhold til vægt/effekt forholdet (bilens vægt divideret med motorens effekt).

 

De historiske klasser i Danish Masters er opdelt efter årgange og motorstørrelser. Hver klasse er yderligere opdelt i divisioner. Vejledning til de enkelte klasser med information om divisioner, regler m.m. findes på DASU's egen hjemmeside.

DASU's vejledning til opbygning i historisk banesport

65-klassen

71-klassen

76/81-klassen

90-klassen

TC/GT-91-klassen

Historisk formel

Youngtimer klasser

Løb

Mesterskabs-
stillingen

Bliv Medlem af HMS //
Historisk Motor Sport

Vi er en broget skare med det til fælles, at vi sætter stor pris på klassiske racerbiler, og vi elsker at sætte dem i stand, køre hurtigt i dem, og ikke mindst: at tale om dem.

Bliv medlem