Generalforsamling ...

Tekst: Thomas Bakke
Foto: Sidsel Krarup
 

Særudstilling og Jac Nellemann

25. februar afviklede HMS deres årlige generalforsamling på Sommers automobilmuseum i Nærum, i den forbindelse hermed en stor opfordring til at besøge museet.

Udover den permanente samling af 70 klassiske biler, flymotorer, bilmotorer og meget andet, er der for tiden en særudstilling med danske biler.

Når man hører om en ”dansk bil”, tænker de fleste på dengang den første danske Elbil skulle præsenteres i Forum 1983, det gik ikke helt som planlagt -men opmærksomheden fik den.

Ikke desto mindre er der på Sommers Autobilmuseums særudstilling, samlet ikke mindre end 25 forskellige danske biler, alt fra lidt skøre projekter til avancerede racerbiler, det er absolut et besøg værd.

Museet er åbent onsdag aften og søndag eftermiddag, og entré er blot 50 kr.

I forbindelse med generalforsamlingen afholdt Jac Nellemann et spændende indlæg om sine ikke mindre end 60 år i motorsport.

Ja Nellemann

Jac fortalte historien om i 1962, at starte i en hjemmebygget gokart, at køre racerløb på det budget man nu engang kunne skrabe sammen, til at køre formelbiler og standardvogne, og vinde mesterskaber i ind og udland. - og så selvfølgelig også historien om lige præcis ikke at kvalificere sig til Formel 1 løb. 

Jac bragte os jorden rundt på et vaskeægte motorsportseventyr, om møder og oplevelser med de største koryfæer i motorsporten, til racerløb på asfaltbaner og til Rallys på de fleste kontinenter.

Historien om sine første 60 år i motorsporten, sluttede af med en perfekt sløjfe tilbage i en gokart, Jac og racerkammeraterne mødes hver 14 dag, og holder formen ved lige.

De fast punkter ved generalforsamlingen blev afviklet som planlagt, formandens gav sin beretning, bestyrelsesmedlemmer blev genvalgt, regnskab samt budget blev præsenteret, og en ny revisor valgt.