Danish Masters FDM Jyllandsringen juni 2023

Tekst: Thomas Bakke, Historisk Motorsport Danmark
Fotos: Stumpphoto
 

Kalenderens første sommer-weekend, bød på en længe ventet sæsonstart for den Historiske banesport i Danmark. FDM Jyllandsringen lagde bane til, og i samarbejde med HMS, kunne Danish Masters Racing Festival afvikles, i godt humør og flot solskin.

Også denne gang havde mange gæster fundet vej til banen, hvor man udover motorløbene på banen, også havde fri adgang til depotet, og kunne komme helt tæt på racerkørerne og deres biler. 

Sæsonens første weekend er altid noget særligt, for klubber og arrangører er tilslutningen til sæsonen særligt i fokus, og for kørerne er det altid spændende hvilke konkurrenter der melder sig på banen, og om nogle af ens vante konkurrenter har fundet mere fart henover vinteren. 
 

Med en flot tilslutning på knap 120 tilmeldte biler, er grundlaget for en solid sæson lagt, og i det dejlige vejr på Jyllands ringen kunne deltagere, så vel som publikum og officials, nyde de flotte felter med racerbiler fra godt fem årtier.
 

Med et stort spænd fra Lotus XI fra slut 50’erne og sjældne engelske sportsvogne fra 60’erne, henover Formelbiler til youngtimer BMW’er fra start 00’erne, var der i den grad noget for enhver smag.
 

Hvor nogle af bilerne er skabt specifikt til livet på racerbanerne, er en lang række af standardvognene udviklet på baggrund af helt almindelige familiebiler, biler som for længst er forsvundet fra gadebilledet, -måske lige med undtagelse af nogle youngtimere.
 

Der er meget at tage fat i, men særligt formelfolket bør nævnes, som med hele 16 deltagende Formelbiler, leverede et virkelig flot felt. I de forskellige klasser hvor biler fra 80’erne passer ind, kunne man opleve ikke mindre end 6 flotte, og ret forskellige versioner af legenden BMW E30 M3. 
 

Med 29 tilmeldte denne weekend, er Youngtimerne fortsat en af de allerstørste banesportsklasser i Danmark.
Youngtimerne kan dateres godt 25 år tilbage, ”Club-race” som det oprindelig hed, udsprang af Alfa Romeo klubbens banearrangementer.

Henrik Carlsen var arkitekten bag reglementet, og han har fulgt klassen og reglementets udvikling lige siden. Efter nogle alvorlige bump på vejen, sad Henrik i efteråret 2022 endelig selv bag racerrattet.
 

Søndag den 4. juni 2023 vandt 74-årige Henrik Carlsen tredje heat i Youngtimer division 3, i sin Alfa Romeo Alfetta GTV fra 1976. 
 

SÅDAN, - man kunne ikke selv have digtet det.

Weekendens resultater, tider og ikke mindst stillingen i Mesterskabet findes på henholdsvis Raceresult.dk og HMS.dk
 

Næste, og sidste historiske weekend før sommerferien, løber af stablen på Padborg Park, 24./25. juni 2023. Tilmelding er åben, og findes via HMS.dk - under fanen Kalender.