Adwerk

HMS Racerskole Brøndby/Sturup Raceway
12.-13. april 2024 

 

Racerskolen arrangeres af Historisk Motorsport Danmark, og er for alle uanset hvilken type banesport du vil dyrke.

For at deltage skal du være medlem af en motorklub, og du skal være så velkommen hos HMS Historisk Motorsport Danmark
Og ellers kan du se motorklubber under DASU her: Find DASU-klub her. 

Racerskolen foregår over to dage, en teoridel fredag og en praktisk del lørdag, du skal gennemføre og bestå den teoretiske del, før du kan deltage i den praktiske del. 

Deltagerne på racerskolen kan være alt fra nye til erfarne bilister, eller garvede Go-kart kørere som er klar til at rykke videre til banesport i bil. 

Det pensum der skal gennemgås, vil være det samme for alle, men vi vil undervejs forsøge at differentiere undervisningen bedst muligt, -derfor spørger vi også til din erfaring med bilkørsel/motorsport. 

Så hvad enten du blot vil snuse til motorsporten, eller er på vej mod en motorsportskarriere som professionel, er det vores mål er at vi alle får et par sjove og lærerige dage, med masser af spændende udfordringer undervejs. 

Undervisningen forestås af løbsleder Kia Witthøfft, der vil også være en banedommer og et par racerkørere til stede begge dage. 
Til den praktiske del på Sturup Raceway, vil banen være bemandet med flagposter, safetycar m.v.

Vores medbragte racerkørere vil i løbet af dagen hjælpe til med det praktiske, og dele ud af tips og tricks, -det bliver ikke en dag med banerekorder, men det skal nok blive rigtig sjovt.
 

Selvstudie

For at være godt forberedt, skal du sætte 3-4 timer af til at læse op på teoridelen, du får forinden tilsendt materiale, og tips til hvor du skal starte. 
 

Teoriundervisning

Når vi mødes velforberedte fredag den 12. april, undervises der i materialet, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål undervejs. 

Teoriundervisningen omfatter alt hvad du skal vide, for at tilmelde, deltage og gennemføre racerløb, med alt hvad det indebærer. 
  

Den praktiske undervisning

Den praktiske del foregår på bane, her bliver du undervist i kørsel på bane, signalering, startprocedure o.m.a. 
 

Sikkerhedsudstyr

Til den praktiske del skal du bruge det rette sikkerhedsudstyr, dette omfatter godkendt hjelm, køredragt, brandsikkert undertøj, hue, sokker og sko. 
FHR/Hans er ikke nødvendigt, såfremt bilen som minimum har en 3-punkts sele. 
 

Din medbragte bil

Du skal selv have en bil med, det kan være en almindelig personbil, som skal leve op til færdselslovens bestemmelser, eller en racerbil der overholder det tekniske reglement. 

Uanset hvilken type bil du medbringer, er det vigtigt at den er driftssikker, og at du er tryg ved at køre den. 
Sørg for at have godt med brændstof på tanken, du er på banen i mere end 3 timer (og ellers er en tankstation 2 min. Fra banen). 

På dagen skal bilen gennemgå teknisk kontrol, her kontrolleres bilens sikkerhed, fx dæk, bremser, stoplys m.v.  
For at holde styr på deltagerne, bliver bilerne udstyret med midlertidige startnumre. 

 

Bliv Medlem af HMS //
Historisk Motor Sport

Vi er en broget skare med det til fælles, at vi sætter stor pris på klassiske racerbiler, og vi elsker at sætte dem i stand, køre hurtigt i dem, og ikke mindst: at tale om dem.

Bliv medlem